in

AC Schnitzer Tuned BMW 428i in Politieauto

Voor de Essen Motor Show (30 november – 8 december), heeft BMW tuning specialist AC Schnitzer een BMW 428i omgetoverd tot politieauto. Voor het initiatief “Tune it! Safe!” wordt er jaarlijks een concept car gebouwd en net als de voorgaande vier jaar is het ook dit jaar een politieauto geworden.

De AC Schnitzer ACS4 2.8i Coupe krijgt niet alleen visuele updates maar de performance upgrades. De 2.0-liter twin-turbo motor is opgewaardeerd naar 290 pk en 420 Nm koppel, een stijging van dik 50 pk en 70 Nm. Deze BMW 428i politieauto accelereert van 0 naar 100 km/h in 5,7 seconden en dat kan van pas komen bij het boeven vangen. De tuner voorziet de auto ook van instelbare raceophanging, spoilers voor en achter, diffuser en een subtiele dakspoiler.

Aan de binnenkant heeft AC Schnitzer aluminium pedalen en voetsteun gemonteerd, evenals een “Black Line” handrem en velours vloermatten. Tot slot is de ACS4 2.8i Coupe voorzien van alle uiterlijke politiekenmerken.

Video – AC Schnitzer BMW 428i

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hillclimb Driften met een 830 pk Scion FR-S

Hillclimb Driften met een 830 pk Scion FR-S

BMW M3 DTM Getest Door Harris

BMW M3 DTM Getest Door Harris