in

Alex Zanardi in de BMW M3 DTM op Nurburgring

Met typisch herfstweer in de Eifel, verliet Alessandro Zanardi de pitlane van de Nürburgring achter het stuur van een BMW M3 DTM. Een wens ging in vervulling voor de man die in 2001 beide benen verloor tijdens een Champcarwedstrijd op de Eurospeedway. In 2003 keerde Zanardi op de Eurospeedway terug om met een aangepaste Champcar de resterende 12 ronden uit 2001 te voltooien. Vervolgens kwam Zanardi voor BMW in het WTCC uit.

Alex Zanardi won tijdens de Paralympics met zijn handbike 3 medailles, BMW sportdirecteur Jens Marquart vroeg vervolgens of Zanardi een demo kon geven met zijn handbike. Dat wilde de oud-coureur wel maar alleen als hij even in een BMW M3 DTM mocht rijden. BMW besloot daarop een auto aan te passen voor Zanardi, het gaspedaal en het koppelingspedaal werden verwijderd en het rempedaal werd verplaatst naar rechts. Hierdoor kon Alex Zanardi remmen met zijn rechter kunstbeen en gas geven met zijn linkerhand aan het stuur.

In totaal reed Zanardi ruim 32 ronden op het Nürburgring GP circuit. Over een eventuele deelname aan het DTM gaf Zanardi zelf al aan dat dit voor een 46-jarige toch een beetje moeilijk gaat worden. Genoten heeft hij echter volop: “Ik ben dolblij dat BMW mij de gelegenheid heeft gegeven om deze BMW M3 DTM te besturen vandaag, “zei Zanardi. “Dit is een zeer speciale dag voor mij, en een die ik voor altijd zal koesteren.” Check de video hieronder voor beelden van de test.

Video: Alex Zanardi in de BMW M3 DTM op Nurburgring

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Formule 1 2012 - India Grand Prix Highlights

Formule 1 2012 – Indian Grand Prix Highlights

Waarom je nooit je Ariel Atom moet uitlenen

Waarom je nooit je Ariel Atom moet uitlenen