in

Alfa Romeo 155 V6 Ti Hillclimb Compilatie

De Alfa Romeo 155 V6 Ti is toch wel een van de gaafste toerwagens die je in actie kunt zien tijdens een hillclimb-evenement. De laatste keer dat we een video plaatste van deze bolide was in 2015, hoog tijd dus voor wat nieuw beeldmateriaal en TNT Video een compilatievideo gemaakt van afgelopen seizoen.

Marco Gramenzi bestuurt deze Alfa Romeo 155 V6 Ti, een FIA Class 1 touringcar waarmee Alfa Corse van 1993 tot 1996 racete in het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft en het daaropvolgende International Touring Car Championship. De Alfa wordt aangedreven door een hoogtoerige, 2.5-liter 60° V6-motor welke zo’n 420 pk leverde bij 11.500 tpm. De motor werd voor de vooras gemonteerd en de sequentiële zesbak werd in het midden van de auto gemonteerd voor een betere gewichtsverdeling. Ongeveer een derde van het vermogen werd naar de voorwielen gestuurd en de rest naar de achterwielen.

Hieronder kun je zes minuten genieten van deze geweldige machine terwijl hij door het Italiaanse heuvellandschap raast. Is dit de best klinkende toerwagen ooit gebouwd?

Video: Alfa Romeo 155 V6 Ti Hillclimb Compilatie

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lola-Chevrolet-T400-crasht-tijdens-Goodwood-76MM

Lola-Chevrolet T400 crasht tijdens Goodwood 76MM

Top Gear Season 25 Episode 4

Top Gear Season 25 Episode 4