in

Alfa Romeo Disco Volante is officieel een Alfa

Een van de meest indrukwekkende concepten van de afgelopen jaren, de Alfa Romeo Disco Volante, gaat in zeer gelimiteerde productie nadat de auto officieel goedgekeurd is door Alfa Romeo.

De Disco Volante, die in 2012 werd geïntroduceerd als conceptcar, wordt gebouwd op het onderstel van een 8C Competizione en dus zijn er een aantal donorauto’s nodig. “Carrosseriebouwer Touring Superleggera levert de complete auto in zes maanden, nadat er een Alfa Romeo 8C beschikbaar is gesteld.” Het lijkt er dus op dat geïnteresseerden hun eigen donorauto moeten regelen en dat Touring Superleggera dan pas aan de slag kan gaan, maar de 8C Competizione is nogal exclusief met een oplage van 500 en dus zal een donorauto niet snel te vinden zijn.

De Alfa Romeo Disco Volante komt met twee jaar garantie met Alfa Romeo service en onderhoud, coachbuilder Touring Superleggera voorziet Alfa van carrosseriedelen en andere benodigde onderdelen. De prestaties zijn hetzelfde als van de 8C, aangezien gebruik wordt gemaakt van dezelfde 4.7-liter V8 met 450 pk en 470 Nm koppel.

Promo

Making of Alfa Romeo Disco Volante

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC 2013 - Rally Australia Highlights

WRC 2013 – Rally Australia Highlights

Payback Time: Parkeerboete betalen met kleingeld

Payback Time: Parkeerboete betalen met kleingeld