in

Alfa Romeo Giulia GTAm komt met 540 pk

Alfa Romeo introduceert niet één, maar twee limited editions van de Giulia die nog beter presteren dan de Quadrifoglio-uitvoering. Ze heten GTA en GTAm en ze zien er absoluut sensationeel uit.

De iconische typeaanduiding GTA (Gran Turismo Alleggerita) keert in 2021 terug op de Giulia GTA en Giulia GTAm, waarbij laatstgenoemde de meest hardcore uitvoering is. Beide worden aangedreven door een verbeterde versie van Alfa Romeo’s 2,9-liter twin turbo V6-motor die nu 540 pk produceert, 30 pk meer dan in de Giulia Quadrifoglio.

Bij de ontwikkeling van de Giulia GTA lag de focus van Alfa Romeo-ingenieurs op het verbeteren van de aerodynamica en het rijgedrag, maar vooral op het verminderen van het gewicht. De sportsedan weeg 100 kg minder waardoor het gewicht uitkomt op 1.520 kg.

Alfa Romeo heeft hulp gekregen van haar Formule 1-team bij het optimaliseren van de aerodynamica. De side skirts, de achterspoiler en de actieve splitter zijn ontwikkeld om meer neerwaartse druk te leveren. Om de rijeigenschapppen verder te verbeteren heeft de GTA voor- en achter 50 mm extra spoorbreedte gekregen en een nieuwe set veren, schokdempers en bussen voor de vering.

Andere opvallende details aan de Giulia GTAm zijn het centrale titanium uitlaatsysteem van Akrapovic, de velgen met centrale wielmoer en een gestript interieur met twee kuipstoelen en zespuntsgordels van Sabelt. Tevens is er in de GTAm geen achterbank, maar wel een halve rolkooi, een brandblusser en plek voor een helm.

Van beide uitvoeringen worden er als het goed is 500 gemaakt. Prijzen zijn nog niet bekend.

Video: Alfa Romeo Giulia GTAm

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS6 bodykit is wild

Moet deze Audi RS6 bodykit gemaakt worden?

Top Gear Season 28 Episode 6

Top Gear Season 28 Episode 6