in

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio klokt Nordschleife in 7:32 min

Er werd lang gespeculeerd over de Nordschleife rondetijd van de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Ongeveer één jaar geleden meldde Alfa Romeo dat de nieuwe Giulia QV een tijd van 7 minuten en 39 seconden had neergezet, maar zonder video nam niet iedereen nam die tijd voor waarheid aan. Er zou bovendien gereden zijn met een pre-productiemodel die lichter zou zijn en met ‘race cut slicks’ zou hebben gereden.

Alfa Romeo is onlangs opnieuw naar de Nordschleife gegaan en de Italianen hebben de rondetijd van de handgeschakelde Giulia Quadrifoglio aangescherpt met de Giulia Quadrifoglio met de ZF versnellingsbak. De Giulia QV met ZF ‘automaat’ heeft er nog eens 7 seconden vanaf gehaald: 7:32!

Dit is maar liefst 30 seconden sneller dan de BMW M4, 10 seconden sneller dan een Cayman GT4, 1 seconde sneller dan een Ferrari 458 Italia en net zo snel als een Porsche 991 GT3. De video lijkt te kloppen, al is het natuurlijk moeilijk te zien wat voor banden eronder zitten en of de achterbank er bijvoorbeeld nog in zit.

Video: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Fout geparkeerde Corvette wordt door Pickup truck even verplaatst

Fout geparkeerde Corvette wordt door Pickup truck verplaatst

BMW Z4 GT3 Hillclimb

BMW Z4 GT3 met straight pipes