in

Alfa Romeo GTA by Cinecars

Cinecars gaat op bezoek bij Erwin Arentsen, een Alfisti in hart en nieren. Als liefhebber heeft hij vele Alfa Romeo’s uit de 105-serie gehad, gereden en van genoten en ook velen weer van de hand gedaan. Binnen de wisselende collectie van Erwin is deze tot Alfa Romeo GTA verbouwde GT Junior echter een blijvertje.

De auto is inmiddels verre van origineel en volledig naar wens en eisen van Erwin aangepast. De auto is optisch en technisch gemodificeerd. Bij de uitvoerige restauratie en modificaties is de originele Giulia Sprint GTA het uitgangspunt geweest. But slightly different! De originele techniek van deze GT Junior voldeed niet aan de wensen van Erwin. Het moest net iets sneller,iets scherper sturen en te gebruiken zijn op openbare weg en circuit. Met zijn kennis, kunde en connecties is een bijzonder snelle, wendbare en messcherp sturende Alfa gebouwd. Helemaal aangepast en met de bijzonder fraaie “GTA” look.

In de historie van Alfa Romeo zijn de “standaard” modellen altijd uitgangspunt geweest voor bedrijven als Autodelta om de auto’s o.a. lichter en sneller te maken. Nooit onverdienstelijk en altijd voortbordurend op de eerder behaalde successen. Erwin heeft dit met zijn auto nu ook weer gedaan. Hij heeft hierbij het originele “karakter” van de auto gerespecteerd en alleen veel verder geëvolueerd! Hierdoor heeft hij een moderne Alfa Romeo GTA gecreëerd. Bloedsnel en oogverblindend mooi!
Via: Cinecars

Video – Alfa Romeo GTA by Cinecars

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jon Olsson's Rebellion R2K in de sneeuw

Jon Olsson’s Rebellion R2K in de sneeuw

LaSupra

LaSupra