in

Alfa Romeo Junior 1600 Zagato

Zagato is een krachtige naam en maakt als Italiaanse carrosseriebouwer bijzonder fraaie creaties. Samenwerkingsverbanden met diverse autofabrikanten hebben geleid tot een uiteenlopende productie aan karakteristieke en sportieve auto’s. Alfa Romeo is een merk dat diverse opdrachten verstrekte aan de carrosseriebouwer en daar zijn diverse pareltjes uit voortgekomen, zoals deze Alfa Romeo Junior 1600 Zagato.

Op basis van de Giulia reeks is de Junior Zagato geproduceerd. Eerst als 1300 Junior Zagato, later in de 1600 uitvoering. De 1600 is iets groter en dat is altijd fijn voor lange Nederlanders als Theo. De plexiglas voorfront siert de carrosserie waarbij de harmonie tussen rondingen en scherpe hoeken in perfecte balans zijn. De afgekorte achterkant is eveneens herkenbaar voor de Zagato carrosserie en heeft zijn oorsprong in de racerij, waar men veel aerodynamische kennis heeft opgedaan.

De Junior Zagato is een relatief zeldzame verschijning, zowel de 1300 als de 1600 zijn slechts in zeer beperkte aantallen geproduceerd. Dat is, met roestende Alfa’s, soms een probleem want diverse onderdelen zijn daardoor zeer moeilijk te vinden. Theo kent zijn auto gelukkig door en door en houdt hem in topconditie, dat blijkt wel uit onderstaande video van CineCars.

Video: Alfa Romeo Junior 1600 Zagato

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Big Muscle - 1968 Camaro Blu Balz

Big Muscle – 1968 Camaro Blu Balz

Wat trekt deze Suzuki Samurai.

Wat trekt deze Suzuki Samurai uit de sneeuw?