in

Alfa Romeo Spider – A Fine Italian Lady

A Fine Italian Lady: 1969 Alfa Romeo Spider

In deze video zien we een ‘one of a kind’ Alfa Romeo Spider uit 1969. Hij is volledig verbouwd en gerestaureerd door Jon Nash. Alfa’s uit die tijd kampte met nogal wat problemen zoals roest en misschien wat startproblemen. Maar wat waren de Alfa Romeo’s uit die periode mooi!

De eerste serie (verkocht van 1966 tot 1969) staat bekend als Spider “Duetto”, een naam die werd bedacht door een man die deelnam aan een prijsvraag van Alfa Romeo. Door problemen met copyright mocht die naam echter nooit officieel gevoerd worden, dus werd het een soort geuzennaam. De 1.6-liter leverde 109 pk en was gekoppeld aan handgeschakeld vijfbak.

De Alfa Romeo die we in deze video zien is uitgerust met een 2.0-liter Alfa Romeo motor met 131 pk. De originele Alfa Romeo Spider werd ontworpen door Battista “Pinin” Farina. En alhoewel Jon de ontwerpen nooit heeft gezien is hij ervan overtuigd dat Pininfarina de auto ooit zo bedoeld heeft. A Fine Italian Lady.

Video: Alfa Romeo Spider – A Fine Italian Lady

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ferrari 333 SP Pure V12 Sound op Mugello!

Devel Sixteen V16-motor levert 5.007 pk