in

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato at Villa d’Este 2013

Dit is de Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato, als het goed is hebben jullie hem al eens eerder gezien want we zagen de auto vorig jaar nog op Goodwood voorbij komen. De Stradale is een straatversie van de Zagato TZ3 Corsa en werd in 2011 gepresenteerd ter ere van het honderdjarig bestaan van Alfa-Romeo. Van de TZ3 Stradale Zagato zijn slechts 9 exemplaren gebouwd en onderhuids is het een Viper ACR-X, dat wil zeggen dat er een dikke V10 onder die prachtige, langgerekte, motorkap ligt.

De 8.4-liter V10 uit de Dodge Viper levert 640 pk en daardoor sprint deze bijzondere Alfa Romeo in 3.3 seconden naar 100 kilometer per uur. Het mooie aan de Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato is dat hij net zo ruig is als de basis auto, alleen de styling aan de buitenkant is veel verfijnder met die ver naar achter geplaatste cockpit en codatronca-staart. De carrosserie is volledige opgetrokken uit carbon fiber en daardoor blijft de auto ook redelijk licht. Spotter NM2255 legde de auto op film vast tijdens Concours d’Elegance van Villa d’Este 2013.

Video: Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Camaro met 1800 pk krijgt klapband op Dyno

Camaro met 1800 pk krijgt klapband op Dyno

Jay Leno's Garage - 1963 Jaguar E-Type

Jay Leno’s Garage – 1963 Jaguar E-Type