in

Alister McRae pakt record op Leadfoot Hillclimb in Subaru Impreza WRC

Alister McRae, de jongere broer van de in 2007 overleden Colin McRae, is de eerste coureur die de Leadfoot Hillclimb in minder dan 48 seconden wist af te leggen: 47,99. De auto waarmee Alister reed was een 800 pk sterke 1998 Subaru Impreza WRC, gerund door Vantage Motorsport.

De Prodrive-auto werd in 1999 bestuurd door coureur Juha Kangas in het World Rally Championship. Juha crashte met de Subaru in Rally New Zealand, waarna de beschadigde carrosserie werd verkocht aan Peter Bourne. In 2001, na de wederopbouw van de auto, reed de Nieuw-Zeelander met de Subaru Impreza WRC naar de overwinning in Race to the Sky.

Twee jaar later kwam Bourne om het leven tijdens eens auto-ongeluk. Vantage Motorsport kocht de voormalig WRC-auto van de familie Bourne en zet de Subaru nu in tijdens diverse hillclimbs. Alister McRae heerst sinds 2017 op de Leadfoot Hillclimb met de auto, met dit jaar dus een nieuw record.

Video: Alister McRae record op Leadfoot Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi 200 met houten wielen

Kun je Gymkhana doen in een Audi 200 met houten wielen?

Polestar 2

De Polestar 2 is een elektrische sedan met 400 pk