in

All black 550 pk Mazda RX-7 FD3S

De derde generatie RX-7 met zijn beruchte 13B-wankelmotor groeide uit tot een van Mazda’s meest iconische sportmodellen aller tijden. Voor Adam begonnen de ambitie om een RX-7 te bezitten ongeveer 13 jaar geleden en sinds 10 jaar bezit hij deze FD3S.

Vanaf het begin was Adam geobsedeerd door de Mazda RX-7, hij spendeerde eindeloos veel uren op fora’s, kijkend naar verschillende onderdelen en andere builds. In de tien jaar dat Adam zijn Mazda bezit heeft de auto verschillende evoluties ondergaan, zowel esthetisch als qua prestaties.

De twin turbo setup werd een aantal jaar geleden gewijzigd in een single turbo setup met een BorgWarner EFR 8474 en een op maat gemaakt spruitstuk. Om de single turbo setup net zo vloeiend te laten lopen als de twins, maar met meer top vermogen, kostte ontzettend veel tijd en moeite. Nu levert de street ported single turbo setup 550 pk aan de achterwielen en is de vermogensafgifte geheel naar Adam’s wens.

Als grafisch designer was het uiterlijk van de RX-7 voor Adam minstens zo belangrijk. De Mazda werd uitgerust met een FEED widebody kit, een aangepaste SCOOT motorkap, G-Face voorbumper en aan de achterzijde een Sanai Works diffuser en een Shine Auto Project carbon ducktail. De velgen zijn driedelige SSR CV01 Super Concaves.

De gehele auto werd compleet zwart gespoten, inclusief de meeste goodies onder de kap en de velgen. Er zijn paar rode accenten te zien, waaronder de remklauwen, veerpootbrug en de Bride-kuipstoelen. Op dit moment is de Mazda RX-7 exact zoals Adam voor ogen had, maar hij droomt nog altijd van een 26B 4-rotor..

Via: The Lowdown

Video: All black 550 pk Mazda RX-7 FD3S

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

BMW M1 Procar vs Kremer Porsche

Onboard BMW M1 Procar tijdens DRM Revival

Fast and Furious Toyota Supra Mk5

Fast and Furious Toyota Supra Mk5