in

Alle Ferrari-modellen ooit gemaakt in één video

We zien vaker evolutievideo’s van iconische automodellen, maar de mensen bij Budget Direct Car Insurance hebben het ditmaal wat groter aangepakt. Het team heeft een animatie gemaakt die de geschiedenis van Ferrari beschrijft, zowel de straatauto’s als de raceauto’s. De enige steigerende paarden die ontbreken in deze video, zijn de Formule 1-auto’s.

Nou ken ik echt niet alle Ferrari-modellen uit mijn hoofd, maar volgens Motor1 zitten er 204 modellen in deze video. Het is fascinerend om te zien hoe de Italiaanse exoten evolueren. De eerste modellen hebben ronde vormen, gebruikelijk voor auto’s net na de Tweede Wereldoorlog, maar de Ferrari’s kregen al snel een meer onderscheidende uitstraling met een laaghangende, puntige voorkant.

Het ontwerp maakte een geleidelijke overgang naar een meer hoekige vormgeving in de jaren ’70 en ’80, typerend voor design van supercars in dat tijdperk. In de recentere jaren hebben de Ferrari-modellen een deel van hun ronde vormgeving teruggekregen, zonder de messcherpe styling volledig op te geven.

Ontbreken er Ferrari’s, welke vind jij het mooist? Laat het ons weten de reacties hieronder!

Video: Alle Ferrari’s ooit gemaakt

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Hyundai i20 beklimt Renault Megane tijdens FIA World Rallycross

Hyundai i20 beklimt Renault Megane tijdens FIA World Rallycross

Nieuwe Audi RS6 C8 gespot op de Nürburgring

Nieuwe Audi RS6 C8 gespot op de Nürburgring