in

Alle Lamborghini Aventador-uitvoeringen in een dragrace!

De Lamborghini Aventador werd in 2011 gepresenteerd op de autosalon van Genève als opvolger van de Murcielago. Na ruim 10 jaar productie en verschillende uitvoeringen is het einde van de Aventador in zicht, een goede reden voor een ultiem afscheid.

CarWow heeft alle Aventador-uitvoeringen bij elkaar gebracht voor één ultieme dragrace. Dat houdt in dat er vijf Lamborghini’s naast elkaar staan, de standaard Aventador uit 2011, de S, de SV, de SVJ en het uitzwaaimodel; de 2021 Ultimae.

Natuurlijk worden alle Aventador’s aangedreven door een atmosferische 6.5-liter V12-motor, maar het vermogen varieert van 700 pk tot 780 pk. Alle Lamborghini’s wegen rond de 1.500 kg, plusminus een paar kg, en beschikken over vierwielaandrijving.

Zoals gebruikelijk in dragraces van CarWow wordt er geracet over 400 meter met stilstaande start, 800 meter met rollende start en tot slot wordt er nog een remtest gehouden. Zet je speakers alvast wat harder, want vijf schreeuwende V12’s is een heerlijke symfonie. Ook al zijn het er uiteindelijk maar vier, want één Aventador haakt af 🙁

Video: Alle Lamborghini Aventador-uitvoeringen in een dragrace!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Honda Civic Type R

Nieuwe Honda Civic Type R gespot!

Chris Harris test de nieuwe Porsche GT4 ePerformance

Chris Harris test de nieuwe Porsche GT4 ePerformance