in

Alles over de nieuwe Volkswagen Golf 8

Volkswagen heeft het doek getrokken van de Golf 8. De Golf is al 45 jaar het belangrijkste model in het portfolio van Volkswagen. Het is met zo’n 320.000 stuks de meest geziene auto op de Nederlandse wegen en van de vorige zeven generaties zijn al meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht.

Door de nieuwe indeling van de voorzijde, de innovatieve LED-verlichting en het langgerekte silhouet, oogt de Golf dynamischer dan ooit volgens Volkswagen. Het interieur is flink gewijzigd. De Golf 8 is uitgerust met een volledig digitaal dashboard met grote schermen en heeft nauwelijks nog fysieke knoppen. Het digitale dashboard is tegen meerprijs te upgraden naar een extra groot scherm.

Met de nieuwe eSIM hebben de bestuurder en inzittenden standaard toegang tot een grote hoeveelheid online diensten. De Golf 8 is de eerste Volkswagen die het niet alleen mogelijk maakt om achteraf technologieën te updaten, maar ze ook te upgraden. Zo zijn bijvoorbeeld Adaptive Cruise Control, verkeerstekenherkenning, het navigatiesysteem, de wifi-hotspot of Dynamic Light Assist achteraf te activeren.

De nieuwe Golf is de eerste Volkswagen waarvan de adaptieve cruise control (ACC) een file kan herkennen en daarop anticipeert. Met het nieuwe Travel Assist kan zelfs onder bepaalde omstandigheden al level2-autonoom worden gereden.

Het motorgamma bestaat uit 3 mild hybrides en 2 plug-in hybrides. De 48-volt mild hybrid-technologie vind je in de eTSI-benzinemotoren met 110, 130 of 150 pk. De plug-in hybrides van de Golf 8 komen met een vermogen van 204 pk en 245 pk.

In onderstaande video van CarWow komen alle details van de nieuwe Volkswagen Golf 8 nog eens aan bod. Nederlandse prijzen zijn er nog niet.

Video: Alles over de nieuwe Volkswagen Golf 8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Miura S Millechiodi vs Ferrari 365 GTB4 Daytona

Lamborghini Miura S Millechiod vs Ferrari 365 GTB/4 Daytona

Verstappen blikt vooruit op GP Maxico

Verstappen blikt vooruit op GP Maxico