in

Alpina B5 Touring knalt naar 303 km/h op Autobahn

De Alpina B5 Touring is officieel de snelste productie-stationwagen ter wereld met een topsnelheid van 322 kilometer per uur. Dit werd door Alpina al eens onder de aandacht gebracht met deze promovideo, waarin de Duitse tuner liet zien dat hun stationwagen harder loopt dan een Porsche 911 GT3 RS en Mercedes-AMG GT R.

De 608 pk, 800 Nm sterke stationwagen sprint in 3,6 seconden naar 100 km/h en heeft slechts 11,4 seconden nodig om 200 km/h te bereiken. Indrukwekkende cijfers voor een auto met een gewicht van gewicht van 2.015 kilo. De fabrikant uit de Allgäu heeft naast de Biturbo V8-motor ook het onderstel en de aandrijving onder handen genomen. Zo werd het xDrive-systeem van BMW voorzien van nieuwe software en de achttrapsautomaat verstevigd om de enorme krachten aan te kunnen.

AutoTopNL haalde een B5 Touring op bij Bergwerff BMW, à €150.000, en reed ermee naar Duitsland voor een bezoek aan een onbegrensd stuk Autobahn.

Video: Alpina B5 Touring knalt naar 303 km/h

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video