in

Alpina B5 Touring tikt 322 km/h aan op de Autobahn

Voor snelle BMW Tourings moest je tot voor kort bij Alpina zijn, aangezien BMW geen M-modellen maakt van stationwagens. Zoals we inmiddels allemaal weten komt daar binnenkort verandering in met de M3 Touring, maar als je een snelle 5-serie Touring wilt kom je nog altijd uit bij Alpina.

Het Nederlandse YouTube-kanaal AutoTopNL pikte een Alpina B5 Touring op bij Dusseldorp BMW. De B5 Touring heeft maar liefst 621 pk en een 800 Nm koppel, te danken aan de nieuwste generatie 4,4-liter BiTurbo achtcilinder benzinemotor. Daarmee sprint de stationwagen in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/h en ligt de topsnelheid op een machtige 322 km/h.

De fabrikant uit de Allgäu heeft ook het onderstel aangepast met verschillende rijmodi voor maximale dynamiek. COMFORT + modus richt zich op comfortabel rijgedrag terwijl de SPORT + modus is ontworpen voor het betere stuurwerk. Aan de achterzijde bevindt zich een Alpina-sportuitlaat dat zorgt voor een krachtig, laag gebrom. Al lijkt het geluid ook versterkt te worden door de speakers.

In onderstaande video wordt aangetoond dat Alpina B5 Touring daadwerkelijk 322 km/h haalt, volgens de teller althans. De GPS geeft 310 km/h aan. Nog altijd retesnel voor een 2.000+ kg wegende stationwagen.

Video: Alpina B5 Touring tikt 322 km/h aan op de Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Volvo V70 T5

Op de Rollenbank – Volvo V70 T5

Lamborghini Huracan STO

Chris Harris reviewt Lamborghini Huracan STO