in

Alpina B8 zet 326 km/h op de teller

Als je de BMW M8 iets te hardcore vindt dan is de stijlvolle Alpina B8 Gran Coupé een geschikte tweede keuze. Comfortabel, luxueus en met 621 pk genoeg vermogen in huis om menig supercar het lastig te maken.

Onder de motorkap ligt een 4.4 liter twin-turbo V8-motor uit de M850i. De twee grotere turbo’s en het verbeterde inlaattraject dragen bij aan het al genoemde vermogen van 621 pk en een  maximumkoppel van 800 Nm, wat beschikbaar is vanaf 3.000 tpm. Als de vierwielaangedreven Alpina B8 Gran Coupé de ruimte krijgt dan bedraagt de topsnelheid 324 kilometer per uur!

AutoTopNL leende een B8 Grand Coupé van dealer Dusseldorp en zette koers richting de Autobahn om de opgegeven topsnelheid te testen. De teller geeft op een gegeven moment 326 km/h aan, de GPS 310. Er zit dus nog iets meer in de achtcilinder, maar dit is al verdomd hard.

Video: Alpina B8 zet 326 km/h op de teller

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Renault Megane stofwolk Schwedenkreuz

Renault Megane veroorzaak grote stofwolk in Schwedenkreuz

Ongeduldige Mitsubishi Outlander haalt in over zebrapad

Ongeduldige Mitsubishi Outlander haalt in over zebrapad