in

AMS Alpha GT-R sprint naar kwart mijl record

De AMS Alpha 12 heeft zich meermaals bewezen als de snelste performance upgrade voor de Nissan GT-R. Tijdens de 21e Buschur Racing EVO/DSM/GT-R Shootout kwam John Shepard op de proppen met een Nissan GT-R met AMS Alpha 16 performance pack. De GT-R was één week voor de shootout geüpgraded van 12 naar 16 en was nauwelijks getest.

De AMS Alpha 16 Nissan GT-R kreeg een setje Nitto NT05R drag radials waarna Shepard de auto in 1.8 seconden lanceerde naar 100 km/h. Aan het einde van de run had de AMS Alpha 16 de kwart mijl in slechts 8.28 seconden afgelegd bij een snelheid van 277 km/h. Voor zover wij op de hoogte zijn maakt deze sprinttijd dit de snelste, straatlegale, Nissan GT-R ter wereld!

Wederom zet AMS Performance de benchmark voor Nissan GT-R Performance upgrades, wij zijn zeer benieuwd of de AMS Alpha 16 nog verder ontwikkeld kan worden.

Video: AMS Alpha GT-R sprint naar kwart mijl record

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Best Drivers Car 2013 - Audi R8 V10 Plus Hot Lap

Best Drivers Car 2013 – Audi R8 V10 Plus Hot Lap

IndyCar 2013 - Sonoma Raceway Highlights

IndyCar 2013 – Sonoma Raceway Highlights