in

ANWB Winterbandentest 2015

Voorlopig kunnen de winterbanden nog wel even in de schuur blijven liggen, maar mocht je nog geen winterbanden hebben wordt het langzaamaan toch tijd om te gaan kijken wat er op de markt is. Als het eenmaal winter is daalt het aanbod snel en stijgt de prijs, zorg dus dat je er op tijd bij bent.

Als je nog niet overtuigd bent van de werking van winterbanden, bekijk dan eens deze vergelijking tussen een M3 met winterbanden en een Forester 4×4 met zomerbanden. Winterbanden bieden betere grip in winterse omstandigheden door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel, in Nederland is het nog niet verplicht maar in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg wel.

ANWB Winterbandentest 2015

Wil je weten welke winterbanden goed zijn? Ieder jaar organiseert ANWB een winterbandentest waarin ze 35 banden in twee verschillende maten testen. Er worden tegenwoordig maar weinig slechte winterbanden gemaakt, maar wil je winterbanden kopen dan is het toch slim om even te checken welke banden het beste uit de test komen.

De grote winnaar van 2015 is de GoodYear Ultragrip 9, deze kwam als beste uit de test voor de maat 165/70 R14T en als derde in de maat 205/55 R16H. Alle winterbanden werden getest op sneeuw, ijs, nat en droog wegdek. Daarnaast werden er punten gegeven voor geluidsniveau, brandstofverbruik en de slijtvastheid.

Zoals gezegd zijn er maar weinig slechte winterbanden, de meeste banden in de ANWB test scoorden drie of vier sterren, er waren echter vier type winterbanden die niet verder kwamen dan één ster: Avon Ice Touring ST, Mentor M200, Linglong Green-Max Winter HP en Aeolus Snowace AW02. Die moet je dus niet onder je auto monteren.

Voor het volledige rapport van de ANWB winterbandentest verwijzen we je naar de site van de ANWB.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Miss-Tuning-Kalender-2016

Dit is Miss Tuning 2016

Russiand Grand Prix Highlights

Formule 1 2015 – Russian Grand Prix Highlights