in

Apollo Intensa Emozione trekt strepen in Hong Kong

Norman Choi, een zakenman uit Hong Kong, kocht enkele jaren geleden de restanten van het failliete Gumpert en liet vervolgens de Apollo Intensa Emozione ontwikkelen.

De Intensa Emozione is een 2.6 miljoen dollar kostend circuitspeeltje met een atmosferische 6,3-liter V12-motor, Choi heeft namelijk een hekel aan turbo’s en hybride aandrijflijnen. Het moest puur en rauw zijn en dat is deze supercar, 780 pk bij een gewicht van 1.250 kg. Nul tot honderd gaat in 2,7 seconden en de topsnelheid is een keurige 330 km/h.

De bolide van Apollo valt voornamelijk op door zijn extreme uiterlijk, wat geheel vervaardigd is uit carbon fiber evenals de monocoque. Bij 300 km/h is de downforce zo sterk dat de auto in theorie ondersteboven kan rijden, hoog tijd dat iemand dat eens gaat testen.

Afgelopen weekend was de Apollo IE in Hong Kong en men kon het niet laten om even wat strepen te trekken en de de glorieuze V12 te laten schreeuwen!

Video: Apollo Intensa Emozione trekt strepen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

ABT Audi TT RS topsnelheid

De 500 pk Audi TT RS van ABT loopt met gemak 275

Porsche 919 Tribute

Porsche’s eerbetoon aan de 919 Hybrid