in

Armytrix-uitlaat voor de BMW 530i

De 252 pk sterke BMW 530i beschikt over een 2.0-liter viercilinder turbomotor die ervoor zorgt dat de Fünfer in slechts 6.2 tellen naar 100 km/h sprint en topt bij 250 kilometer per uur. Bepaald niet langzaam voor een premium sedan, maar die oude atmosferische zescilinder onder de kap wordt gemist want de nieuwe 530i klinkt van zichzelf toch wat saai.

BMW probeert het geluid nog te versterken via de speakers, maar als je echt meer geluid wil dan kun je er beter een ander uitlaatsysteem onder hangen. Armytrix heeft voor de 2017 BMW G30 530i een nieuw setje pijpen ontwikkeld met Valvetronic, waardoor de bestuurder via een app kan bepalen of de auto meer of minder geluid moet produceren. In onderstaande video demonstreren ze het nieuwe geluid van de 530i, en eerlijk gezegd twijfel ik nog wat ik van het geluid vind.

Hoe duur het uitlaatsysteem kost van Armytrix is niet bekend, ongetwijfeld een paar duizend euro, maar voor 7.000 euro extra koop je ook een BMW 540i met 3.0-liter zescilinder en 340 pk. Dat is waarschijnlijk een betere investering dan het uitlaatsysteem.

Video: Armytrix-uitlaat voor de BMW 530i

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

porsche-901-barn-find

Porsche’s oudste 911 leeft weer!

Op de rollenbank - Mazda RX-7

Op de Rollenbank – Mazda RX-7 Twin-Turbo