in

Aston Martin AM-RB 003 en Vanquish Vision Concept onthuld

Aston Martin heeft niet één, maar twee conceptauto’s onthuld op de autosalon van Genève. AutoCar kreeg een exclusief voorproefje van twee nieuwe mid-engined supercars in een ietwat donkere studio.

De AM-RB 003, voorheen Project 003, is een hypercar welke in beperkte oplage (500 eenheden) verkocht zal worden vanaf 2021. De 003 krijgt een 3.0-liter twin turbo V6-motor met hybride ondersteuning en elektromotoren op de vooras, waardoor hij vierwielaangedreven is. De auto wordt informeel ook wel de ‘son of Valkyrie’ genoemd en het is wel duidelijk waarom. De volledig uit koolstofvezel opgetrokken carrosserie is minder extreem dan de Valkyrie, maar is net zo’n aerodynamisch meesterwerk als de Valkyrie.

De andere conceptauto die Aston Martin onthulde is de Vanquish Vision Concept, een voorbeeld van hoe een nieuwe, productierijpe Vanquish eruit kan gaan zien. Deze conceptauto wordt eveneens aangedreven door de geblazen zescilinder, maar heeft geen hybride-systeem. De Vanquish Vision Concept wordt het eerste productiemodel van Aston Martin met de motor achter de voorstoelen, in plaats van in de neus. Wanneer de Aston Martin in 2022 in de verkoop gaat, moet hij concurreren met de opvolgers van de McLaren 720S, Lamborghini Huracan en Ferrari F8 Tributo.

Video: Aston Martin AM-RB 003 en Vanquish Vision Concept

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond Skoda Octavia

Klokje Rond – Skoda Octavia met 666.433 km

Deze BMW E30 M3 is de snelste auto ter wereld op ijs!

Deze BMW E30 M3 is de snelste auto ter wereld op ijs!