in

Aston Martin Bulldog Concept Car gespot in Londen

Eerlijk is eerlijk, wij hadden nog nooit van de Aston Martin Bulldog gehoord maar de concept car heeft een interessante geschiedenis.

Eind jaren ’70 wilde Aston Martin de snelste straatauto ter wereld produceren, met een theoretische topsnelheid van 381 kilometer per uur. Om dit doel te behalen werd een hoekige, maar zeer lage en spitste carrosserie ontworpen met een cW-waarde van slechts 0,34. De gestroomlijnde carrosserie werd voortgeduwd door een 5.3-liter V8-motor met twee turbochargers, goed voor ongeveer 700 pk.

Tijdens de eerste testrit behaalde de Bulldog een snelheid van 307 km/h, flink langzamer dan de theoretische topsnelheid. De engineers van Aston Martin waren echter vol vertrouwen dat de Bulldog nog harder kon, maar een volgende testrit bleef uit. De Britse fabrikant raakte in financiële problemen en verkocht de concept car in 1982 aan de hoogste bieder.

Sindsdien maakte de Aston Martin Bulldog een reis over de wereld, waarbij verschillende eigenaren verschillende modificaties toepaste. Dat is natuurlijk eeuwig zonde, maar gelukkig is de Bulldog ‘gered’ door British Motor Cars. Het restauratiebedrijf nam het op zich om de concept car terug te brengen naar originele staat, én alsnog die tweede recordpoging te doen.

De Bulldog werd recentelijk gespot in hartje Londen wat erop duidt dat de restauratie afgerond is. Nu nog zien of hij nu wel de 381 km/h haalt!

Video: Aston Martin Bulldog Concept Car gespot in Londen

Aston Martin Bulldog Concept Car gespot in Londen

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *