in

Aston Martin Cygnet V8

Deze Aston Martin is misschien wel een van de gekste auto’s te zien op het Goodwood Festival of Speed. De one-off Cynget is in opdracht van een klant door Aston Martin voorzien van een 4.7-liter V8-motor met 430 pk! Met deze motor accelereert de kleine stadsauto in 4,2 seconden naar een snelheid van 96 kilometer per uur.

De Cygnet werd in 2011 geïntroduceerd en werd slechts twee jaar lang geproduceerd door Aston Martin. De auto is in de basis een Toyota IQ, waar de Britse fabrikant 150 uur in stopte om er een Aston Martin Cygnet van te maken. De auto koste destijds 50.000 euro en had een 98 pk sterke Japanse 1,3-litermotor.

De Cygnet V8 heeft een bredere spoorbreedte, opgeklopte wielkasten, andere wielophanging en betere remmen. Door de V8-motor is het gewicht toegenomen tot 1.375 kilogram en is de bagageruimte verdwenen, want daar ligt nu de benzinetank. Binnenin is er een rolkooi gemonteerd en twee kuipstoelen met veiligheidsharnas.

Video: Aston Martin Cygnet V8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pro Mazda Crash

Pro Mazda-coureur maakt een enorme vlucht

Goodwood-shootout-winner-2018

Volkswagen ID. R. wint Goodwood Hillclimb 2018