in

Aston Martin DB11 Review

Na vele jaren is er eindelijk een opvolger van de Aston Martin DB9. EVO TV mocht een aantal maanden geleden de nieuwe supercar al van dichtbij bekijken, maar toen mocht er nog niet mee gereden worden. Inmiddels wel en in Toscane reed Carfection als een van de eersten met de nieuwe gloednieuwe DB11.

De oude 6.0-liter V12 is vervangen door een nieuwe 5.2-liter twin turbo V12. De nieuwe motor is goed voor 608 pk en 700 Nm, een stijging van bijna 100 pk en 80 nm koppel ten opzichte van de oude V12. Middels een achttraps versnellingsbak is de DB11 in staat om 100 kilometer per uur in 3,9 seconden op de klokken te zetten. De topsnelheid bedraagt 320 km/h.

Hoewel de Aston Martin DB11 er niet heel anders uitziet dan zijn voorganger is hij wel degelijk van de grond af aan opnieuw ontworpen en ontwikkeld. Op het gebied van design is het echter meer een evolutie dan een revolutie, daardoor lijkt hij nog steeds op de Aston Martin’s waaraan we gewend zijn. Dat de DB11 wel degelijk anders is dan zijn voorganger laat Carfection zien in onderstaande review.

Video: Aston Martin DB11 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

RWB Prince Philadelphia

De nieuwste creatie van Akira Nakai; Prince

Aston Martin GT12

Aston Martin GT12 gespot op NL platen