in

Aston Martin Vantage AMR krijgt handgeschakelde 7-bak

De Aston Martin Vantage AMR is onthuld als de eerste variant in de nieuwe Vantage-familie met een handgeschakelde versnellingsbak. Voor de allereerste keer is het dus mogelijk om de bekende 4.0-liter V8 van Mercedes-AMG te bedienen met een ouderwetse pook.

De zeventraps handbak is gebouwd door Graziano en heeft een ‘dog-leg’ eerste versnelling, met de tweede tot zevende versnelling in een traditioneel H-patroon. Gekoppeld aan de transmissie is een limited slip differentieel die de 510 pk en 625 Nm naar de achterwielen stuurt. Onder ideale omstandigheden sprint de Vantage AMR in 4.0 seconden naar 100 km/h en vliegt door tot een topsnelheid 313 km/h.

De nieuwe transmissie heeft iets dat ‘AMShift’ wordt genoemd en dat zorgt voor automatisch tussengas bij het terugschakelen. ‘AMShift’ maakt het ook mogelijk om vol gas op te schakelen. Voor volledig handmatige controle is het gelukkig mogelijk om dit allemaal uit te schakelen en zelf heel-and-toe toe te passen.

Met een gewicht van 1.499 kg droog, is de AMR maar liefst 95 kg lichter dan de gewone Vantage. De carbon keramische remmen helpen het gewicht te verminderen, maar het grootste deel van het gewichtsverlies is te danken aan het vervangen van de ZF-automaat en het elektronische differentieel.

Er zullen slechts 200 exemplaren van de Aston Martin Vantage AMR worden gebouwd. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op ongeveer 250.000 euro.

Video: Aston Martin Vantage AMR

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

porsche-911-gt2-rs-road-america

Porsche 911 GT2 RS pakt ook baanrecord op Road America

McLaren F1 Replica Hillclimb

Deze McLaren F1 Replica heeft een 600 pk viercilinder