in

Aston Martin’s DBX SUV in actie op rally stage

Aston Martin kon natuurlijk niet achterblijven met een SUV en drie jaar na het eerste concept van de Britse fabrikant heeft men nu een rijdend prototype. Aston heeft bevestigd dat het productiemodel de naam DBX zal dragen, waarbij de eerste twee letters refereren aan het David Brown-tijdperk, en de X staat voor het crossover segment.

Het prototype dat we in deze video zien is verpakt in de bekende camouflagekleuren van het merk, maar de overeenkomsten met de sportwagens zijn duidelijk. Kijk alleen maar eens naar de grille, iedereen ziet dat het een Aston Martin is. Hoe de SUV in de markt gepositioneerd wordt weten we nog niet, maar wij denken tussen de Jaguar F-Pace, Maserati Levante en de duurder geprijsde Bentley Bentayga, Lamborghini Urus.

De DBX zal net als alle andere modellen van Aston uitgebreid getest worden op de Nürburgring, dit model is echter ook in staat om off-road te gaan en dus werd de SUV ook over een van de Welsh Rally stages gestuurd. “The DBX is a very different kind of Aston Martin, but we will be testing it in all conditions and across all terrains to ensure it delivers a driving experience worthy of the wings badge,” aldus chief engineer Matt Becker.

Video: Aston Martin’s DBX SUV in actie op rally stage

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Subaru ramt schutting

Subaru ramt schutting en rijdt gewoon door

Honda S2000 Twin Turbo V6

Honda S2000 heeft 500 pk makeover gekregen