in

Audi A1-bestuurder mag minstens €1600 aan boetes aftikken

In deze video van Verkeerspolitie Midden-Nederland rijden we mee met een eenheid op de A27 bij Houten. Er komt een Audi A1 aanstormen die de aandacht trekt en dus wordt er snel even een kentekencheck gedaan. Wat blijkt, de man op wiens naam de Audi staat heeft geen geldig rijbewijs.

Reden genoeg voor de verkeerspolitie om de Audi te volgen en een meting te starten. Op de afslag A2 richting Everdingen loopt de snelheid op naar 150 km/h waar 100 km/h is toegestaan. Dat is nog geen invordering, want het gemiddelde komt uit op 135 km/h.

De Audi-bestuurder krijgt een stopteken en volgt in eerste instantie, maar besluit vlak voor de afrit naar het tankstation ervandoor te gaan. De vluchtpoging is van korte duur en al snel besluit de bestuurder dat het toch beter is om te stoppen.

Eenmaal aangehouden krijgt de man vier boetes opgelegd. Rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed promillage 1,00, snelheidsovertreding 35 te hard en negeren stopteken. Dat is opgeteld dik €1600 aan boetes, maar is dat genoeg voor deze bestuurder? Wat ons betreft had de auto ook in beslag genomen mogen worden.

Video: Audi A1-bestuurder mag minstens €1600 aan boetes aftikken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Verstappen, Newey en Horner reageren op 100 zeges voor Red Bull

Verstappen, Newey en Horner reageren op 100 zeges voor Red Bull

Luister naar de jankende V12 van de Apollo IE op Monza

Luister naar de jankende V12 van de Apollo IE op Monza