in

Audi A4 B8 is omgebouwd tot een widebody V8 Quattro

Als je deze uitgebouwde Audi A4 B8 ziet kun je bijna niet geloven dat het ooit een bescheiden sedan was met een 120 pk sterke 2.0-liter TDI. Times have changed!

De dieselmotor werd vervangen door een 4.2 FSi V8-motor met Quattro en automatische transmissie. Deze aanpassing verdriedubbelde het vermogen naar 380 pk en halveerde de 0-100 km/h sprint naar 5.5 seconden. De Armytrix-uitlaat zorgt ervoor dat de achtcilinder vrij kan ademen en dat resulteert in de nodige extra dB’s.

Ook het exterieur is, zoals je logischerwijs kunt zien, door eigenaar Solskyy wat verfraaid. De carbon fiber bodykit bestaat uit 5 cm bredere wielkasten, een diffusor aan de achterzijde, een kleine spoiler op de kofferbak en een paar dive planes op de voor- en achterbumper. De voorbumper en grill zijn overigens afkomstig van een niet nader genoemde Audi RS, met daaronder een carbon fiber splitter.

De zeer gave racevelgen zijn speciaal gemaakt door BcForged en hebben een centrale wielmoer. Omdat de standaard remmen niet meer voldeden huist er nu achter de BcForged-velgen een systeem afkomstig van de TT RS. Een Airride-systeem zorgt er vervolgens voor dat de A4 niet te hoog op zijn poten staat.

Worden jullie enthousiast van deze build, of is het totaal niet je smaak? Laat het ons weten!

Video: Audi A4 B8 Quattro

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

RAC TT Goodwood Revival 2018

RAC TT Highlights – Goodwood Revival 2018

Norman Timbs Special

1948 Norman Timbs Special Review