in

Deze Audi A4 STW heeft een heerlijk inlaatgeluid

Als we het hebben over mooi klinkende auto’s dan denken we meestal aan het geluid dat uit de uitlaat komt. Maar vergeet niet dat sommige auto’s ook een heerlijk karakteristiek inlaatgeluid hebben, waarvan deze Audi A4 STW een mooi voorbeeld is.

Deze originele Audi fabrieksauto kwam ooit uit in het Super Touring Car Championship, tegenwoordig wordt de vierwielaangedreven raceauto door Andi Marko gebruikt om hillclimb’s mee te rijden en zoals je ziet houdt hij zich niet in. Oorspronkelijk leverde de 2.0-liter viercilinder zo’n 300 pk maar of de ruim 20 jaar oude Audi dit nog steeds levert, of misschien wel meer, is niet bekend. Schakelen ging via een sequentiële versnellingsbak met zes verzetten.

Vorig jaar werd er nog een exemplaar op een veiling aangeboden voor 140.000 euro. Kost wat maar dan heb je ook wel iets heel bijzonders.

Video: Audi A4 STW

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Supra en Corvette driften door de winterse bossen

Supra en Corvette driften door de winterse bossen

Dit is Vaughn Gittin Jr's 900 pk Ford Mustang RTR

Dit is Vaughn Gittin Jr’s 900 pk Ford Mustang RTR