in

Audi-bestuurder moet even op de rem bij 242 km/h

Op bepaalde gedeeltes van de Autobahn mag je zo hard als een auto toelaat, en zoals je in onze Top Speed categorie kunt zien wordt hier flink gebruik van gemaakt. Hierdoor is de Autobahn wereldwijd een begrip geworden en geliefd bij autoliefhebbers.

Hoewel je dus legaal met 250 kilometer per uur over de autosnelweg kunt blazen rijdt niet iedereen zo hard, en dat snelheidsverschil zorgt nog wel eens voor benauwde momenten. Deze video laat zien hoe de bestuurder van het witte busje achteloos zijn knipperlicht aanzet en naar links manoeuvreert terwijl er een auto op hoge snelheid nadert.

De bestuurder van de Audi A6 3.0 TDI moet bij 242 km/h ineens de remkracht van zijn Duitse sedan ten volle benutten, terwijl hij al een aantal keer met zijn lichten had geflitst om zijn voorgangers te waarschuwen. Op het laatste moment ziet de bestuurder van de bestelauto de Audi in zijn spiegels en besluit snel weer naar rechts te gaan.

Uiteindelijk loopt het allemaal goed af, maar het geeft wel aan hoe belangrijk het is om extreem goed in je spiegels te kijken op de Autobahn. Iemand anders kan veel sneller gaan.

Video: Audi-bestuurder moet op de rem

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M8

Hoor de nieuwe BMW M8 brullen

24H Nürburgring 2017 Highlights

24H Nürburgring 2017 Highlights