in

Audi lanceert 2014 R18 e-tron Quattro in de straten van Le Mans

Audi heeft de 2014 R18 e-tron Quattro op een wel hele bijzondere manier gelanceerd, de auto reed namelijk over de openbare weg dwars door Le Mans. De volbloed LMP1 racer reed van de Place des Jacobins bij de kathedraal naar het het beroemde Circuit de la Sarthe.

De pr-stunt van Audi vergde behoorlijk wat werk, de ACO, het stadsbestuur van Le Mans en de provincie moesten toestemming geven voor de actie. In totaal moesten 34 kruisingen en splitsingen overgestoken worden, waaronder enkele met rode verkeerslichten, en waren er 60 politiemensen en ambtenaren bij de realisatie van het project betrokken.

Negenvoudig Le Mans-winaar Tom Kristensen mocht het nieuwe wapen van Audi onder politiebegeleiding door de stad besturen. De 2014 Audi R18 e-tron Quattro gaat dit jaar de strijd aan met de Porsche 919 LMP1 en de Toyota TS040 Hybrid in het FIA World Endurance Championship.
De raceauto is uitgevoerd in de bekende kleuren zilver, wit, zwart en rood. De verbrandingsmotor in de Audi-LMP1 is een V6-diesel met turbocompressor en directe brandstofinjectie, waarbij de cilinderinhoud is vergroot van 3,7 naar vier liter. Daarnaast maakt men gebruik van ERS-K-hybridesysteem, dat de vrijkomende energie bij het remmen opslaat en voor hergebruik geschikt maakt.

Via: Autosport.nl

Video – Audi lanceert R18 e-tron Quattro

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

F1 Legends - Juan Pablo Montoya

F1 Legends – Juan Pablo Montoya

Jarno Trulli test Formule E

Jarno Trulli test Formule E