in

Audi Quattro S1 Pikes Peak is een 10 sec auto op de dragstrip

Deze Audi Quattro S1 Pikes Peak werd door EPS Motorsport gebouwd voor deelname aan hillclimbs. Dat weerhield ze er echter niet van om een set drag radials eronder te monteren en een bezoek te brengen aan Santa Pod dragstrip in Engeland.

Deze Quattro S1 Pikes Peak maakt gebruik van een 2,5-liter vijfcilinder uit een moderne TT RS. Dankzij gesmede zuigers, 1100cc brandstofinjectoren, een Precision 6466 turbocharger, Motec ECU, NOS en een reeks aan andere upgrades levert de motor nu 891 pk en 908 Nm aan koppel. De kracht gaat naar alle vier de wielen via een sequentiële versnellingsbak met zes versnellingen.

Vanwege het weer kon EPS Motorsport de turbodruk niet volledig opschroeven, desondanks reed de Audi Quattro op medium boost een run van 10.51 seconden bij 218 km/h. Niet slecht voor een auto die gebouwd is voor bochtige bergwegen en nogal wat luchtweerstand ondervindt van die enorme vleugels.

Video: Audi Quattro S1 Pikes Peak is een 10 sec auto

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mean Mower V2 doet 0-160 in 6,3 sec

Zie hoe deze grasmaaier in 6,3 sec naar 160 km/h sprint

2020 Mini JCW GP

2020 Mini JCW GP gespot op de Nürburgring