in

Audi R8 E-tron is de stilste supercar op de Nürburgring

Nu er een nieuwe R8 op de markt is, met naar keuze een brullende V8 of een schreeuwende V10, gaat Audi verder met het testen van de R8 E-tron. Je kunt het geluid harder zetten maar het enige wat je hoort is het geruis en gepiep van de banden.

De nieuwe Audi R8 E-tron heeft een vermogen van 462 pk en 920 Nm koppel dankzij twee elektromotoren. De elektrische supercar heeft een bereik van 450 kilometer en dat is genoeg om de Nürburgring 21 keer rond te gaan, maar ook een bereik waarmee je eindelijk iets kan. De R8 E-tron haalt in 3.1 seconden 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 210 km/h, die kan overigens verhoogd worden naar 250. Dankzij aerodynamische aanpassingen is de luchtweerstandscoëfficiënt nog maar 0,28 cw.

De vorige generatie R8 E-tron reed de Nürburgring in 8 minuten en 9 seconden, deze zal ongetwijfeld een stuk sneller zijn maar daarover is nu nog niets bekend.

Video: Audi R8 E-tron op de Nürburgring

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Kennen jullie The Last Race nog?

Kennen jullie The Last Race nog?

Waarom zou je dit een Honda NSX aandoen?

Waarom zou je dit een Honda NSX aandoen?