in

Audi R8 Hillclimb Special heeft een viercilinder en RWD

Dit is Keith Murray’s unieke Audi R8 Hillclimb Special, geprepareerd door Dialynx Performance. De focus tijdens de ontwikkeling van deze raceauto lag op het zo laag mogelijk houden van het gewicht, daarom is de 4.2-liter V8-motor vervangen door een 2.0-liter viercilinder turbomotor.

Het blok wat er nu in ligt is een samenstelling tussen een aluminium TFSi onderblok van Audi met een cilinderkop van een Mk3 Golf. Daarop is een Garret HTA-turbo gemonteerd die bij 2.1 bar aan turbodruk de motor van voldoende lucht voorziet om 650 pk en 550 Nm koppel te leveren.

Door het wisselen van de motor en voortdurend te schaven aan het gewicht wijst de naald op de weegschaal niet verder dan 956 kilogram. De Hillclimb-R8 is de afgelopen twee jaar stevig doorontwikkeld en men verwacht veel van deze raceauto in de toekomst. In Osnabruck liet Keith al de potentie zien van de viercilinder Audi R8 door een tweede tijd te noteren in zijn klasse. Volgende keer alleen even de bodemplaat goed vastzetten.

Video: Audi R8 Dialynx Performance

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Deze-Dodge-Viper-is-omgebouwd-tot-1.100-pk-sterke-driftauto

Deze Dodge Viper is omgebouwd tot 1.300 pk sterke driftauto

Porsche 993 Gold

Deze Porsche 993 Turbo is gloedjenieuw