in

Vier Audi R8’s in een dragrace

De Audi R8 bestaat inmiddels 12 jaar en is tegenwoordig een gevestigde naam in de wereld van supercars. Toch valt na de huidige generatie het doek voor de R8, de Duitse fabrikant wil zich meer gaan richten op elektrische auto’s, digitalisering en autonome voertuigen.

CarWow vond dit een mooie aangelegenheid om een dragrace te organiseren tussen vier verschillende uitvoeringen van de Audi R8.

Helemaal links op het asfalt staat een eerste generatie R8 V8 met handbak en 420 pk. Daarnaast staat een 560 pk sterke R8 GT Spyder met een 5,2-liter V10 en een zestraps automaat met enkele koppeling. Naast de cabrio staat een gelimiteerde R8 LMX, waarin de 5.2 liter tiencilinder een vermogen van 570 pk levert. Tot slot de allernieuwste Audi, een R8 V10 Performance met eveneens een 5,2-liter V10, maar nu met 620 pk.

Het is niet zo moeilijk om de winnaar te voorspellen in deze dragrace, maar hoe vaak zie je nu vier verschillende Audi R8’s tegen elkaar racen? Snel kijken dus!

Video: Vier Audi R8’s in een dragrace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

900 pk Ford Focus RS

Voorwielaangedreven Focus RS met 900 pk!

docu over de Nürburgring Nordschleife

Prachtige mini docu over de Nürburgring Nordschleife