in

Audi RS Q8 nader bekeken

Naast de Aston Martin DBX is er vandaag nog een Super SUV gelanceerd, de Audi RS Q8. Nadat de SUV eerder deze maand het ronderecord voor SUV’s op de Nordschleife verbrak heeft Audi nu definitief het doek getrokken van de RS Q8.

De Audi RS Q8 komt met dezelfde krachtbron als in de Lamborghini Urus ligt, een 4.0-liter Biturbo V8, maar dan met 600 pk en 800 Nm koppel. Er is ook een mild-hybride systeem dat 12 kilowatt aan energie kan terugwinnen voor de ingebouwde lithium-ionbatterij. Hierdoor kan de RS Q8 maximaal 40 seconden alleen op elektriciteit rijden. Ook beschikt de V8-motor over cilinderuitschakeling om brandstof te besparen wanneer niet al het vermogen wordt gebruikt.

Er wordt door Audi niet gerept over het gewicht van de RS Q8, maar na 3,8 seconden staat 100 km/u op het display en na 13,7 seconden zit je al aan 200 km/h. De topsnelheid ligt op 305 km/h met het Dynamic Package.

De Audi RS Q8 beschikt over allerlei rijhulpmiddelen. Zo is er een meesturende achteras, adaptieve luchtvering en maar liefst acht verschillende modi om het beste uit de SUV onder alle omstandigheden.

De Audi RS Q8 staat vanaf het eerste kwartaal van 2020 bij de Audi-dealers. Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt. Hieronder kun je wel alvast kennismaken met de SUV dankzij deze video van Carfection.

Video: Audi RS Q8 nader bekeken

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Supra B58-motor levert 1000 pk

Zie hoe de Supra B58-motor meer dan 1.000 pk levert op de dyno

Red Bull pitstop zonder zwaartekracht

Red Bull heeft een pitstop uitgevoerd zonder zwaartekracht