in

Audi RS6 GT vs Audi R8 GT

In deze dragrace van CarWow zien we twee speciale uitvoeringen van Audi. We zien Mat Watson in de Audi R8 GT en hij neemt het op tegen een Audi RS6 GT. De vraag is, welke van deze twee GT-modellen komt als beste uit de test?

Voordat we de naar de video gaan nemen we nog even de statistieken door. Te beginnen met de RS6 GT, die wordt aangedreven door een 4.0-liter twin-turbo V8-motor die 630 pk en 850 Nm koppel levert. Dit vermogen wordt via een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen naar alle vier de wielen gestuurd. De stationwagen weegt 2.075 kg.

Dan komen we bij de R8 GT. Deze supercar beschikt over een atmosferische V10 met een inhoud van 5,2-liter die 620 pk en 565 Nm kan produceren. Dit vermogen wordt uitsluitend via een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling naar de achterwielen gestuurd en weegt 1.570 kg.

Ze produceren dus allebei ongeveer evenveel vermogen, maar hoewel de RS6 vierwielaandrijving heeft, is hij een halve ton zwaarder dan de R8! Zal dit doorslaggevend blijken? Je ziet het in de dragrace en rollende race hieronder.

Video: Audi RS6 GT vs Audi R8 GT

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Porsche 718 Spyder RS maakt je doof volgens deze rijtest

Porsche 718 Spyder RS maakt je doof volgens deze rijtest

AWD 4-Rotor Mazda RX-7 klokt een 9 sec pass op de kwart mijl

AWD 4-Rotor Mazda RX-7 klokt een 9 sec pass op de kwart mijl