in

Ken Block’s Hoonitron vs Audi R8 GT vs RS e-tron GT

De Audi S1 Hoonitron werd speciaal voor Ken Block en de Electrikhana gemaakt. In vier weken tijd werd de machine ontworpen en in slechts 6 maanden werd hij omgetoverd tot een werkende hoonigan-machine.

Op uitnodiging van Audi mocht Mat Watson de S1 Hoonitron gebruiken voor zijn bekende dragraces, mits hij tegen andere Audi-modellen zou racen. Als tegenstanders koos Mat de nieuwe, gelimiteerde R8 GT een RS e-tron GT.

De S1 Hoonitron is gewend om donuts te draaien en te driften, maar hij is aardig rap in een rechte lijn dankzij twee elektromotoren die 680 pk en 640 Nm koppel leveren! Bovendien is hij nog steeds redelijk licht, met een gewicht van 1.620 kg.

Ook de Audi RS e-tron GT is uitgerust met twee elektromotoren, die samen 646 pk en 830 Nm produceren. Door een groter accupakket en alle luxe en veiligheidsopties waarover een personenauto dient te beschikken, is hij wel veel zwaarder: 2.345 kg!

Dan hebben we nog de Audi R8 GT. Hij is uitgerust met de laatste glorieuze 5,2-liter atmosferische V10-motor die Audi produceert. Goed voor 620 pk en 565 Nm koppel. Het vermogen wordt via een achttraps versnellingsbak naar de achterwielen gestuurd, dus bij de start zal hij flink in het nadeel zijn. Het is wel de lichtste auto hier, met een gewicht van 1.570 kg.

Video: Ken Block’s Hoonitron vs Audi R8 GT vs RS e-tron GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
WhistlinDiesel's Ferrari F8 Tributo brandt af tijdens opnames

WhistlinDiesel’s Ferrari F8 Tributo brandt af tijdens opnames

Vrouw probeert op idiote maner uit te voegen

Mercedes A-klasse probeert op idiote manier uit te voegen