in

Audi RS6-R in mat rood is waanzinnig bruut

Auditography, makers van de mooiste Audi-video’s op YouTube, was in Nederland om 1 van 125 wereldwijd geproduceerde Audi RS6-R’s te filmen. Het monster van ABT is gewrapt in de kleur Annodized Red en uitvoerig in beeld gebracht aan de voet van de Erasmusbrug.

De RS6-R van ABT is gelimiteerd tot 125 exemplaren en het ombouwen kost €77.950, bovenop de 190.000 euro kostende aanschafprijs van de stationwagen. De Duitse tuner heeft voor de RC6 C8 tien nieuwe koolstofvezel-onderdelen ontwikkeld voor de carrosserie. Daarnaast is de RS6-R uitgerust met verlagingsveren, flow forming velgen, 4 ronde eindpijpen en is het interieur opgeleukt met speciale ABT instaplijsten, nieuwe stoelen, stuurwiel en unieke instapverlichting.

De twin turbo 4,0-liter V8-motor is door ABT voorzien van nieuwe turbo’s, een ABT-intercooler, nieuw uitlaatsysteem en ECU-tune. Hierdoor is het vermogen gestegen naar 740 pk en 920 Nm koppel. Een stuk minder krachtig dan de 1.000 pk sterke uitvoering van MTM, maar met 740 pk zal niemand klagen over een gebrek aan vermogen.

Liefhebbers van deze Audi kunnen hoge kwaliteit wallpapers downloaden op de Facebook-pagina van Auditography.

Video: Audi RS6-R in mat rood by Auditography

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1.400 pk Hoonicorn V2 vs 650 pk Wolf Prototype

1.400 pk Hoonicorn V2 vs 650 pk Wolf Prototype

Tesla Model Y Crashtest

Tesla Model Y komt in aanmerking voor Top Safety Pick+ na crashtest