in

Audi S1 op rupsbanden is serieus cool!

We weten helaas niet wie er achter deze creatie zit, maar het is wel een baas! Ken Block heeft in het verleden meerdere voertuigen van rupsbanden voorzien en vorig jaar zagen we ook een Lada in Siberië met rupsbanden, maar een Audi S1 met rupsbanden is toch een stuk gaver als je het mij vraagt.

In deze video zien we de bestuurder met zijn Audi S1 over een strand crossen en hij heeft de vaart er stevig in zitten. De S1 met rupsbanden komt een paar keer in volle vaart voorbij razen en laat daarbij diepe sporen achter in het zand. Standaard zou de 2.0-liter viercilinder TFSI-motor een vermogen van 231 pk en 270 Nm koppel moeten leveren, meer dan voldoende om lekker off-road te gaan. Al zou het ons niet verbazen als de motor gechipt is om iets meer vermogen te leveren.

Hoe cool deze Audi S1 ook is, we hopen voor de eigenaar dat de wielen en banden met beperkte inspanning opnieuw gemonteerd kunnen worden. Met rupsbanden over het zand scheuren is natuurlijk erg leuk, maar op asfalt slijten de rupsbanden aanzienlijk harder dan op zachte ondergronden als zand en sneeuw.

Mocht je geïnspireerd raken door deze creatie, een Audi S1 koop je tweedehands voor ongeveer 25.000 euro. Vervolgens kun je aankloppen bij een bedrijf als American Track Truck, zij fabriceren een 9.000 dollar kostende track kit speciaal ontworpen om op bijna alle personenvoertuigen te passen. De track kit kan door één persoon eenvoudig worden geïnstalleerd, zonder dat er andere aanpassingen aan de auto nodig zijn. De rupsbanden kunnen vervolgens net zo gemakkelijk worden verwijderd, waardoor de auto in de oorspronkelijke staat wordt hersteld.

Met dit in gedachten heb je voor ongeveer 35.000 euro dus een Audi S1 op rupsbanden. Maar misschien wil je het wel veel extremer maken, want wellicht past de track kit ook wel op een 911 turbo. Wij hebben in ieder geval ideeën genoeg!

Video: Audi S1 op rupsbanden

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

alpina-b12-te-koop-in-zweden

Prachtige Alpina B12 5.7 te koop in Zweden

Pennzoil-Dodge-Demon

Pennzoil doet haar ding met de Dodge Challenger Demon