in

Audi TT Clubsport Turbo Concept mag best in productie

Deze Audi TT Clubsport Turbo Concept zal waarschijnlijk nooit in productie gaan want de prestaties komen wel erg dicht in de buurt van de nieuwe Audi R8. De auto gaat officieel in première bij Wörthersee maar het merk met de vier ringen heeft nu alvast een korte promovideo gedeeld.

Audi heeft een rijke traditie qua vijfcilinder turbomotoren en degene die in de TT Clubsport Turbo Concept ligt is niet misselijk. 600 pk, vierwielaandrijving, een sprint naar 100 kilometer per uur in 3.6 seconden en een top van 310 km/h. Het leeggewicht van de auto komt uit op 1.396 kg.

Dit is wat men noemt een raceauto voor op straat of een track tool, de aerokit is overduidelijk geoptimaliseerd voor extra downforce en de rolkooi bevestigd zijn circuit ambities. Oh en het geluid dat de vijfcilinder turbomotor produceert via de side pipe is ook niet onaardig.

Video: Audi TT Clubsport Turbo Concept Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Helio Castroneves over de kop tijdens Indy 500 Training

Helio Castroneves over de kop tijdens Indy 500 Training

Zien we hier de Mercedes-AMG GT Black Series?

Zien we hier de Mercedes-AMG GT Black Series?