in

Audi TT maakt mega klapper op Castle Combe

Tijdens een race op het Briste circuit Caste Combe bleef het gaspedaal van deze Audi TT vastzitten. JD Media, die toevallig stond te filmen bij Quarry corner, zag hoe de Audi in volle vaart over het gras stuiterde en op weg was naar een frontale botsing met de vangrail.

Gelukkig, en dit klinkt stom, raakte de Audi TT een Mitsubishi Colt op het rechter voorwiel waardoor de energie deels werd geabsorbeerd en de vangrail niet frontaal werd geraakt. Desondanks was de impact met de vangrail enorm en werd de TT omhoog geworpen om ondersteboven te landen. Vergelijk met de Mini Challenge crash die we afgelopen weekend zagen.

Beide coureurs konden gelukkig ongedeerd uitstappen, maar dit had heel anders kunnen aflopen. Als de Audi TT frontaal de vangrail had geraakt was dit misschien wel een dodelijk ongeluk geweest. Hetzelfde geldt voor de Colt-bestuurder, als die in de flank was geraakt in plaats van op het voorwiel, was het ook misschien heel anders afgelopen voor hem.

Video: Audi TT maakt mega klapper op Castle Combe

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Alpine Alpenglow Hy4

Alpine Alpenglow Hy4 bij Concorso Villa d’Este

Charles Leclerc's Ferrari Daytona SP3

Charles Leclerc’s Ferrari Daytona SP3