in

Audi’s negeren snelheidslimiet op de matrixborden

Het is kwart voor 11 ’s avonds als de verkeerspolitie Midden-Nederland op de A1 bij Amersfoort rijdt. De meest rechterrijstrook is afgesloten omdat er een auto met pech op de vluchtstrook staat en op de overige rijbanen is de snelheid verlaagd van 130 km/h naar 90 km/h. Dan komen er twee Audi’s voorbij die allebei de snelheidslimiet op de matrixborden negeren.

De eerste Audi-bestuurder wordt geklokt op 130 km/h waar 90 km/h is toegestaan en krijgt daarvoor een bekeuring thuisgestuurd. Meteen daarna wordt de verkeerspolitie ingehaald door nog een Audi, die geklokt wordt op 141 km/h, terwijl de matrixborden op dat moment 70 km/h aangeven. Na correctie 66 km/h te hard en dus wordt het rijbewijs van deze Audi-bestuurder ingevorderd.

De snelheid op de matrixborden is de maximumsnelheid die je mag rijden op dat stuk weg. Daar moet je je aan houden tot de aanduiding ‘einde maximumsnelheid’ of ‘einde verboden’ ziet. De matrixborden hebben dus dezelfde functie als een normaal verkeersbord. Echter vinden we 70 km/h op een vierbaansweg, waarvan de meest rechterrijstrook ook al is afgesloten omdat er pech is op de vluchtrook, misschien wat overdreven.

Wat vinden jullie van dit soort situaties met matrixborden?

Video: Audi’s negeren snelheidslimiet op de matrixborden

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Bugatti Bolide test op drijfnat Imola

Bugatti Bolide test op drijftnat Autodromo di Imola

Deze Audi Quattro S1 Pikes Peak heeft 830 pk op 985 Kg

Deze Audi Quattro S1 Pikes Peak heeft 830 pk op 985 Kg