in

Austro-Daimler Bergmeister is een 1.200 pk Hybride

Naast klassieke auto’s als de Ferrari 512 S Modulo, zijn er bij het Concorso d’Eleganza Villa d’Este aan de oevers van het Comomeer ook veel prototypes te zien. De Austro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand is zo’n auto.

De Bergmeister ADR 630 Shooting Grand is gebouwd op een aluminium chassis met een carrosserie van aluminium en koolstofvezel. Naast de imposante vleugeldeuren heeft de Bergmeister een zeer lange motorkap, slanke LED-koplampen en achterlichten, een panoramische achterruit en een Zagato-achtig double-bubble dak. De shooting brake is ook geen kleine jongen, met een lengte van 4.5 meter, 2 meter breed en 130 centimeter hoog.

Het retro design gaat gepaard met een luxe cockpit bestaande uit hout, lederen bekleding en logo’s die verwijzen naar het oorspronkelijke Austro Daimler van 1899-1934. De aandrijving is daarentegen helemaal 21e eeuw, een 3.0-liter zes-in-lijn turbomotor en drie elektromotoren zorgen in totaal voor 1.200 pk en 1.600 Nm koppel. De vierwielaangedreven Austro-Daimler Bergmeister heeft een 55 kWh accupakket met een elektrisch bereik van 250 kilometer.

De geclaimde 0-100 km/h tijd is 2,5 seconden en topsnelheid staat op 330 km/h. Het eerste exemplaar is voor een onbekend bedrag verkocht, maar Austro Daimler wil nog enkele exemplaren bouwen van hun Bergmeister ADR 630 Shooting Grand.

Video: Austro-Daimler Bergmeister

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Honda Civic crash scheivlak

Honda Civic maakt kennis met Scheivlak

Peugeot E-Legend Concept

Peugeot E-Legend Concept bij Villa d’Este 2019