in

Aventador SVJ vs 911 GT2 RS vs Senna op Silverstone

Topaz Detailing heeft de 3 snelste straatauto’s van dit moment, Lamborghini Aventador SVJ – Porsche 911 GT2 RS – McLaren Senna, bij elkaar gebracht voor een shootout. Professioneel coureur Oliver Webb werd achter het stuur gezet om met iedere auto een vliegende ronde te rijden op de korte layout van circuit Silverstone.

De Lamborghini Aventador SVJ heeft een 6.5-liter NA V12 met 770 pk, 720 Nm koppel en verreweg het beste uitlaatgeluid van deze groep. De Lambo is de zwaarste van dit drietal en reed met Pirelli Pzero Corsa-banden.

De GT2 RS is de meest extreme versie van de Porsche 911 met een 3.8-liter twin turbo flat-6 met 700 pk en 750 Nm koppel. Dit exemplaar heeft niet alleen de Weissach Package, maar ook de Manthey Racing wielgeometrie en Michelin Cup 2 R-banden. De beste band op dit moment volgens kenners.

De McLaren Senna heeft een 4.0-liter twin turbo V8-motor welke 800 pk en 800 Nm koppel produceert. Dankzij de actieve achtervleugel en de voorste aero-flappen beschikt de Senna over veel meer downforce dan de Lamborghini en de Porsche. De Senna stond op Pirelli Trofeo R-banden.

Om zich voor te bereiden op de shootout, reed Webb met iedere auto een gelijk aantal ronden gevolgd door een snelle getimede ronde. Het resultaat van de test zie je hieronder, we hebben het geouwehoer van Shmee even doorgespoeld.

Video: Aventador SVJ vs 911 GT2 RS vs Senna op Silverstone

Aventador SVJ vs 911 GT2 RS vs Senna op Silverstone

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *