in

Barrel Roll Tijdens Baja 1000

Baja 1000 racer Adrian Cenni gaf een mooie show tijdens een pre-race evenement in Ensenada, Mexico. “The Wildman”deed een 360-graden barrel roll voor een live publiek en claimt hiermee de eerste te zijn. Maar die bewering is niet helemaal juist, Rob Dyrdek deed eerder al een barrel roll in een Chevrolet Sonic en Hot Wheels deed ook een barrel roll. Beide stunts hadden weliswaar een ander soort schans en minder publiek maar de stunt was in grote lijnen hetzelfde.

Deze schans is speciaal ontworpen voor barrel rolls en functioneert in twee fasen: het eerste deel van de helling lanceert de truck, terwijl het tweede deel van de schans – alleen aan de linker kant – er staat om de barrel roll teweeg te brengen wanneer de truck in de lucht is. Het is een stunt welke met grote precisie uitgevoerd moet worden en hoe dat in zijn werk gaat zie je hieronder.

Video – Barrel Roll Baja 1000

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC 2013 - Macau Highlights

WTCC 2013 – Macau Highlights

WRC 2013 - Wales Rally GB Highlights

WRC 2013 – Wales Rally GB Highlights