in

Beelden van de snelste Subaru WRX STI op de ‘Ring

Subaru heeft eindelijk beelden vrijgegeven van hun run met de WRX STI Type RA NBR Special op de Nordschleife. Vorige maand klokte Richie Stanaway een tijd van 6:57,5 minuten op het 20,6 km lang parcours in de door Prodrive gebouwde raceauto.

Officieel is deze Subaru de snelste vierdeurs op de Nordschleife ooit en dat was exact het doel van Subaru. Type RA staat namelijk voor ‘Record Attempt’ en NBR staat voor Nürburgring. Om dit doel te bereiken heeft Prodrive een WRX STI compleet verbouwd tot hardcore raceauto met onder andere een rolkooi, een gestript interieur, Bilstein schokbrekers, slicks en een speciaal aerodynamicapakket dat ongeveer 295 kg aan downforce produceert. Het DRS zorgt voor minder drag op rechte stukken en een hogere topsnelheid.

De 2,0-liter turbo boxermotor levert dankzij diverse aanpassingen nu 600 pk en een aangepaste WRC-versnellingsbak zorgt voor optimale verdeling van het vermogen over vier wielen. Er zal later dit jaar een straatlegale Subaru WRX STi Type RA verschijnen, maar die zal lang niet zo extreem zijn.

Video: De snelste Subaru WRX STI op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan S14 Silvia Drift

Formule Drift-coureur gaat dwars over een prachtige polderweg

McLaren 570GT

Off-Road met twee McLaren 570 GT’s