in

Bentley Continental Supersports is de krachtigste Bentley ooit gemaakt

Met een nieuwe versie van de Bentley Continental GT op komst, heeft de luxe autofabrikant een speciale versie van de huidige auto gemaakt; de Bentley Continental Supersports.

De 6,0-liter W12 is voorzien van nieuwe turbo’s en een nieuw koelsysteem, het vermogen steeg hierdoor naar 710 pk en 1.017 Nm koppel. Daarmee is het niet alleen de sterkste Bentley ooit gebouwd, maar ook de snelste. De Supersport blaast in 3,5 seconden naar een snelheid van 100 km/h en heeft een topsnelheid van 336 km/h. De Britten claimen zelfs dat de nieuwe Continental Supersports hiermee ’s werelds snelste en meest krachtige luxe vierzitter is.

De Supersports krijgt onder andere een koolstofvezel achtervleugel, 21-inch lichtgewicht wielen, carbon keramische remmen, wat extra side skirts en sportief ogende luchtopeningen op de carrosserie. Daarnaast beschikt de Supersports over torque-vectoring, een systeem dat van de Continental GT3-R is geleend. Hiermee kan 60% van het motorvermogen naar de achterwielen gestuurd worden voor een sportiever karakter.

Ondanks dat deze variant nog altijd 2.280 kg weegt, is het de lichtste vierzits Continental van dit moment.

Video: Bentley Continental Supersports

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Carlos Sainz crasht heftig uit Dakar 2017

Carlos Sainz crasht hard uit Dakar 2017

Porsche Cayman GT4 Sharkwerks

Porsche Cayman GT4 van Sharkwerks